Dolar 34,2514
Euro 37,3173
Altın 3.061,91
BİST 8.952,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 18°C
Az Bulutlu
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 15°C
Paz 15°C

Faydalı Böceklerle Doğal Mücadele: Kimyasal Kullanımını Azaltan Tarım Projesi

Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, Amut bahçelerinde gerçekleştirdikleri faydalı böcek salımı projesi hakkındaki bilgileri Gürsu Gündem Gazetesi’ne değerlendirdi. Dönmez, bu projenin doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Faydalı Böceklerle Doğal Mücadele: Kimyasal Kullanımını Azaltan Tarım Projesi
REKLAM ALANI
1 Haziran 2024 13:10

Geleneksel yöntemlerle yıllardan beri devam eden kimyasal mücadele pratiğinin doğal dengeyi bozduğuna dikkat çeken Kamil Dönmez, şimdi ise faydalı böceklerin doğada kendi dengesini kurmasına destek verdiklerini belirtti. Bu faydalı böceklerin, zararlı böceklerin yumurtalarını ve kendilerini tüketerek imha ettiğini ifade eden Dönmez, kimyasal mücadelenin yerine doğal yöntemlerin tercih edilmesinin önemine işaret etti.

Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez yaptığı açıklamada; “Faydalı böcek, şimdi doğada doğanın kendi dengesini kurdu diye tabir ettiğimiz faydalı ve zararlı böcekler var. Faydalı böceklerde zararlı böceklerin yumurtalarını veya kendilerini tüketerek imha ederek besleniyorlar. Biz kimyasalla mücadele ile yıllardan beri devam eden doğadaki bu dengeyi bozduk. Dolayısıyla doğada olan ama şu anda çok aza düşen böcekleri tekrar doğaya salarak çoğalmalarını ve zararlı böcekleri de tüketmelerini, imha etmelerini gibi bir proje. Yani kimyasal ilacı azaltarak daha doğal bir ürün, kimyasalı daha az bir ürün ve çevreye zararsız bir ürün yetiştirmek için faydalı böcek kullanıyoruz. 

Faydalı böcekte kimyasalı zaten baştan azaltıyoruz. Kimyasal her ne kadar doğru dozda, doğru zamanda ve doğru bir ilaçta olsa Bakanlığın ruhsatladığı her şeye uysanız da sonuçta bir kimyasal. Faydalı böcekle mücadele yaptığımız zaman kimyasal kullanımını azaltıyorsunuz.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.